Caitlin (alternatieve Gitaar Pop/Rock met sterk melancholische invloeden) is eind 2001 opgericht door Gerrit Koekebakker en Erik Wolthaus.

Caitlin heeft zich ontwikkeld uit een project van Gerrit Koekebakker (gitaar, zang) dat erg anders en melancholisch moest worden. Er werd contact opgenomen met Erik Wolthaus (bas) en de eerste stapjes van Caitlin waren gezet.

Na enkele drummers versleten te hebben werd de match gevonden in Ron de Haas. Zijn stijl van "power-noise" drummen gecombineerd met rustigere, ingetogen stukken was tevens grondslag voor het creŽren van de beginnende Caitlin sound.

Een half jaar nadat de band als drie-mans formatie gewerkt had was de band op zoek naar een manier om hun geluid uit te breiden. Henriëtte van Zanten, een saxofoniste, was bereid om een keer mee te komen spelen. Dit beviel zo goed dat zij nu een onmiskenbaar deel uitmaakt van de volledige bezetting.

In deze samenstelling werden de eerste optredens gedaan in het lokale club circuit. De unieke stijl werd goed ontvangen door het publiek. Zodoende werd de eerste Demo-cd getiteld "Broken Home Souvenirs" eind 2002 opgenomen in studio "Het Muziekhuis" te Leiden. De Cd bevat zes nummers waarop de verscheidenheid in stijl en de sterke melancholische invloeden duidelijk te horen zijn. Zet deze cd op en het wordt herfst in je hoofd.

In augustus 2003 werd er gezocht naar een tweede gitarist om het geluid te verdikken en om te experimenteren met nieuwe geluiden. De gitarist werd gevonden in Vincent Klinkenberg.

Op het moment is Caitlin druk bezig met schrijven van nieuw materiaal en naar verwachting komt de tweede Demo-cd in de loop van 2004 uit...

In 2004 werd Ron door in Andy de Zeeuw opgevolgd.

Caitlin............

(translate this)